Plesne pedagoginje

LUCIJA BAHOVEC

Lucija je svojo plesno pot začela pri desetih letih v Baletni šoli Pirueta in takoj naslednje leto šolanje klasičnega baleta nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Po zaključeni nižji baletni šoli (Darja Sebastian) je nekaj let plesala občasno na odprtih klasih različnih plesnih zvrsti (lyrical, hip hop, Broadway show dancing, jazz balet, contemporary, moderni ples…) in nadgrajevala svoje znanje klasičnega baleta v Baletni šoli Saša, pod vodstvom Saše Stadler in Sabrine Selan. Dodatno svoje baletno in pedagoško znanje nadgrajuje na delavnicah in seminarjih domačih in tujih umetnikov. Med drugim je opravila več izobraževalnih seminarjev Kraljeve akademije za ples (Royal Dance Academy – RAD) o poučevanju klasičnega baleta.

S pedagoškim delom je začela leta 2015 s poučevanjem baleta in ritmične gimnastike v KRG Tjaša Šeme. Leta 2016 je pričela s poučevanje baleta v Baletnem društvu Labod, kjer je v naslednjih letih sodelovala in pa tudi samostojno ustvarila več baletnih koreografij, leta 2019 pa je samostojno v celoti pripravila otroško baletno predstavo Baletna Pepelka. Aprila 2019 se je pridružila Terpsihori, kot učiteljica baleta za otroke, mladino in odrasle.

DUŠANKA POŽGAJ

Plesati je začela pri šestih letih pri plesni skupini Harlekin v Kostanjevici na Krki, kjer pleše in poučuje še danes. Začela je z jazz baletom, kasneje pa spoznala še ostale zvrsti. V vseh letih plesa se je izobraževala pri domačih in tujih koreografih in se udeleževala različnih seminarjev in imela priložnost delati z domačimi in tujimi plesnimi pedagogi. Skozi leta se je tako učila s Fredom Lasserjem, Kjaro Starič Wurst, Kristino Pojbič Champaigne, Mojco Ussar, Catherine Laurent, Brucem Taylorjem, Urško Ilar, Marijo Slavec in še mnogimi drugimi.  

Zadnja leta se posveča predvsem poučevanju pri Plesni skupini Harlekin. S svojimi koreografijami se redno udeležuje območnih in regijskih srečanj plesnih skupin. Leta 2011 in 2013 je  prejela zlato priznanje JSKD za koreografije Mrčes in Rdeča kapica. Skupaj z režiserko Lucijo Kuntarič pa sta v zadnjih letih na oder postavili kar nekaj uspešnih in zanimivih predstav.  Tako je v letih od 2010 naprej koreografirala in plesala v predstavah Zvezdica Zaspanka, Pekarna Mišmaš, Smradek, Lunino kraljestvo, muzikal Franziskus in Prihodnost, ter sodelovala v celovečerni predstavi Četrtinke (koreografinje Kjare Starič Wurst) in One v meni. 

LIZA MIRTIČ

Liza pleše že od malih nog. Pri osmih letih se je priključila Plesnemu društvu Terpsihora, kjer pleše in ustvarja še danes. Začela je z jazz baletom (Petja Kovačevič), nadaljevala pa s sodobnim plesom (Špela Premelč). Kasneje se je spoznala še z ostalimi plesnimi zvrstmi (balet in floor barre, modern, swing itd.). Leta 2014 je na Terpsihori prevzela poučevanje plesne abecede, z letom 2019 pa je začela tudi s klasi sodobnega plesa za mlade in odrasle. Redno se udeležuje plesnih, koreografskih, dramaturških in pedagoških izobraževanj  pri domačih in tujih mentorjih in raziskuje umetnost giba in plesne kompozicije. V preteklih letih je znanje nabirala pri Petru Jasku, Gaju Žmavcu, Alicii Ocadiz, Andreji Kopač in mnogimi drugimi. Plesno in dramsko sodeluje na prireditvah ter produkcijah plesnega društva ter območnih srečanjih plesnih skupin